Om Elev-PC

Datamaskinen er et viktig verktøy for en god opplæring. Derfor har Fylkestinget vedtatt at alle elever ved videregående skoler i Viken skal ha en bærbar PC til bruk i skolearbeidet.

Du har selv ansvar for å stille med en datamaskin til skolestart, og du kan enten bestille en subsidiert datamaskin gjennom fylkeskommunens avtaler, eller benytte en annen datamaskin som fyller minstekravene. Du kan lese mer om ordningen på fylkeskommunens nettsider.

Elkjøp vil for skoleåret 2021/2022 tilby tre ulike modeller for elever som skal begynne på Vg1 i Viken fylkeskommune. 

Som standard PC vil Elkjøp tilby en Lenovo ThinkPad E14. Dette er en allsidig maskin som vil dekke de behovene eleven møter i en skolehverdag.

Enkelte utdanningsprogram krever en kraftigere maskin, og her tilbyr Elkjøp to ulike modeller:

Kraftig PC nr.1 er en Lenovo ThinkPad E15. Dette er en kraftig maskin tilpasset tyngre programvare som benyttes på skolen.
Kraftig PC nr.2 er en Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen2. Dette er en kraftig maskin tilpasset tyngre programvare som benyttes på skolen. Denne kommer i tillegg med touch-skjerm, 360-graders hengsel og medfølgende penn.

 

Ytterligere informasjon om modellene vil eleven kunne lese mer om når eleven bestiller PC, under valg av modell, for kommende skoleår.